2016. április 23., szombat

New York Cheesecake

Imádom, imádom és imádom! :) Azt hiszem hogy ha van olyan sütemény, amit bármikor, akkor ez az! :) Igazából végtelenül  egyszerű elkészíteni, csak a várakozási idő a sok :D



Íme a recept:

Hozzávalók:

250 g keksz (igazából bármilyen kekszből el lehet készíteni)
125 g vaj
1 kávéskanál fahéj

750 g szoba-hőmérsékletű krémsajt
215 g cukor
1/2 teáskanál vanília aroma
2 db citrom reszelt héja
2 evőkanál liszt
4 tojás
2 csomag főzős pudingpor (ízlés szerint, én egy szamócásat és egy tejszíneset használtam, de egyébként ez teljesen el is hagyható)
300 ml tejföl
friss vagy fagyasztott gyümölcs ízlés szerint

A kekszet tegyük bele egy aprítógépbe, és a gép segítségével addig aprítsuk, amíg morzsa nem lesz belőle. Ezek után olvasszuk meg a vajat, majd öntsük bele a gépbe tegyük bele a fahéjat is, és így együtt daráljunk még rajta egyet, vagy egy kanállal is el lehet keverni, amelyik egyszerűbb. Vegyünk elő egy kapcsos tortaformát és tegyünk az aljára sütőpapírt amire halmozzuk rá a vajas morzsát és szépen egyenletesen egyengessük el rajta. Fóliázzuk le az egészet és egy fél órára tegyük be a hűtőbe.  
A sütőt melegítsük elő 160°C-ra.
Egy tálba tegyük bele a krémsajtot és egy kézi mixerrel keverjük át, majd mehet bele a cukor, a reszelt citromhéj, a vanília aroma és újra keverjük el. Következő körben bele lehet tenni a lisztet és a pudingport, elkeverjük majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat is, amit alaposan elkeverünk benne és végül jöhet a tejföl is amivel homogénné keverjük az egész mixet. Ha ezzel megvagyunk, akkor a hűtőből kivett alapra öntsük rá az egészet, egyengessük el a tetejét, és mehet is 1,25 vagy 1,5 órára a sütőbe. Ha az idő lejárt, akkor kapcsoljuk le a sütőt, résnyre nyissuk ki az ajtót és hagyjuk benne kihűlni a desszertünket, ami kb. 2 óra, majd ezek után egy 4 órás hűtőben való hűtési folyamat következik és ezek után lehet díszíteni, tálalni. :)

Ha tetszett, akkor likeolhatsz facebookon ezen a linken: Cake Island :)

Xx