Mert Húsvét volt és mert még életemben nem készítettem ilyet. :)
Hozzávalók kb. 10-15 tekercsre:
- 32 g vaj- 40 g liszt
- 100 ml tej
- 75 g majonéz
- 100 g torma
- 0,5 teáskanál só
- bors ízlés szerint
- sonka
- petrezselyem a díszítéshez
- paprika a díszítéshez
Első körben egy kis lábasba felolvasztjuk a vajat, majd beletesszük a lisztet és csomómentesre keverjük majd hozzáadjuk a tejet is, és addig kevergetjük amíg besűrűsödik, majd levesszük a tűzről és félretesszük egy pár percre hűlni.
Egy tálba kimérjük a tormát és a majonézt, hozzáadjuk a lisztes keveréket majd a fűszereket és addig keverjük egy villa segítségével, amíg homogén nem lesz. Ha ezzel megvagyunk, akkor habzsákba töltsük be a krémet és már tölthetjük is a sonkákba, amit feltekerünk, díszítünk, majd egy fél órára a hűtőbe teszünk és már tálalhatjuk is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése