2016. május 15., vasárnap

Dupla csokis süti

Naaaaagyon finom, tömören és röviden! :D
Legutóbb, mikor elmentünk bevásárolni, akkor vettük egy nagyon hasonló süteményt, és mikor hazaérve megkóstoltuk, eldöntöttem, hogy ilyet nekem is kell csinálnom, mert iszonyatosan ízlett, annak ellenére, hogy az itteni bolti süteményektől nem vagyok elájulva, mert vagy nagyon-nagyon édes vagy pedig számomra ízetlen, de ez a fajta sütemény meglepően finom volt. Hát így indultam neki. :D 



Hozzávalók:


175 g puha vaj
175 g barna cukor
3 db tojás
140 g liszt
85 g őrölt mandula
½ teáskanál sütőpor
100 ml tej
4 evőkanál kakópor
50 g étcsoki vagy pedig csoki chips
dekorációnak bármilyen olvasztott csokoládé


A sütőt melegítsük elő, ha légkeveréses, akkor 140°C-ra, ha nem az, akkor pedig 160°C-ra.
A vajat és a cukrot egy elektromos habverő segítségével verjük habosra, majd mehet bele a tojás, a liszt, az őrölt mandula, sütőpor, tej és a kakaó, és addig keverjük, amíg az egész tészta homogén nem lesz. Majd egy fakanál vagy egy szilikonos keverőlapát segítségével keverjük el benne a csokidarabokat is és az egészet egy sütőpapírral bélelt kenyérformába öntsük majd mehet be a sütőbe kb. 45-50 percre, de alapvetően tűpróbáig süssük. 

Ha megsült, vegyük ki a formából, és egy rácson hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt, olvasszuk fel a díszítésre szánt csokoládét és öntözzük meg vele a csokis sütinket, várjuk meg míg a csoki megköt rajta és már lehet is tálalni! Iszonyatosan finom! :)

Ha tetszett, akkor likeolhatsz facebookon ezen a linken: Cake Island :)

Xx


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése