2016. május 19., csütörtök

Tormakrémes sonkatekercs

Miért is? :D
Mert Húsvét volt és mert még életemben nem készítettem ilyet. :)


Hozzávalók kb. 10-15 tekercsre:

- 32 g vaj
- 40 g liszt
- 100 ml tej
- 75 g majonéz
- 100 g torma
- 0,5 teáskanál só
- bors ízlés szerint
- sonka
- petrezselyem a díszítéshez
- paprika a díszítéshez

Első körben egy kis lábasba felolvasztjuk a vajat, majd beletesszük a lisztet és csomómentesre keverjük majd hozzáadjuk a tejet is, és addig kevergetjük amíg besűrűsödik, majd levesszük a tűzről és félretesszük egy pár percre hűlni. 
Egy tálba kimérjük a tormát és a majonézt, hozzáadjuk a lisztes keveréket majd a fűszereket és addig keverjük egy villa segítségével, amíg homogén nem lesz. Ha ezzel megvagyunk, akkor habzsákba töltsük be a krémet és már tölthetjük is a sonkákba, amit feltekerünk, díszítünk, majd egy fél órára a hűtőbe teszünk és már tálalhatjuk is. 

Ha tetszett, akkor likeolhatsz facebookon ezen a linken: Cake Island :)

Xx


2016. május 17., kedd

Nutellás csillag

Ha valami gyors sütemény kell, akkor ez nagyszerű választás, mert sütéssel együtt összesen 30 perc alatt készen is van, és kb. 5 perc alatt el is fogy. :)




Hozzávalók:
- leveles tészta
- nutella

A leveles tésztát kinyújtjuk és egy kör alakú tortaforma alja alapján kör alakú formára vágjuk. Ebből 2 db kör szükséges, majd sütőpapírt teszünk a sütőlapra, ráhelyezzük az egyik kör alakúra levágott tésztát, megkenjük nutellával, majd ennek a tetejére ráhelyezzük a másik kör alakú tésztát is, és ennek az egésznek a közepén némi helyet ráhagyva felvágjuk szeletekre a nutellával töltött tésztát, majd mindegyik szeleten csavarunk egyet vagy kettőt, és mehet is a 200°C-os előmelegített sütőbe kb. 15-20 percre. 

Ha tetszett, akkor likeolhatsz facebookon ezen a linken: Cake Island :)

Xx


2016. május 15., vasárnap

Dupla csokis süti

Naaaaagyon finom, tömören és röviden! :D
Legutóbb, mikor elmentünk bevásárolni, akkor vettük egy nagyon hasonló süteményt, és mikor hazaérve megkóstoltuk, eldöntöttem, hogy ilyet nekem is kell csinálnom, mert iszonyatosan ízlett, annak ellenére, hogy az itteni bolti süteményektől nem vagyok elájulva, mert vagy nagyon-nagyon édes vagy pedig számomra ízetlen, de ez a fajta sütemény meglepően finom volt. Hát így indultam neki. :D 



Hozzávalók:


175 g puha vaj
175 g barna cukor
3 db tojás
140 g liszt
85 g őrölt mandula
½ teáskanál sütőpor
100 ml tej
4 evőkanál kakópor
50 g étcsoki vagy pedig csoki chips
dekorációnak bármilyen olvasztott csokoládé


A sütőt melegítsük elő, ha légkeveréses, akkor 140°C-ra, ha nem az, akkor pedig 160°C-ra.
A vajat és a cukrot egy elektromos habverő segítségével verjük habosra, majd mehet bele a tojás, a liszt, az őrölt mandula, sütőpor, tej és a kakaó, és addig keverjük, amíg az egész tészta homogén nem lesz. Majd egy fakanál vagy egy szilikonos keverőlapát segítségével keverjük el benne a csokidarabokat is és az egészet egy sütőpapírral bélelt kenyérformába öntsük majd mehet be a sütőbe kb. 45-50 percre, de alapvetően tűpróbáig süssük. 

Ha megsült, vegyük ki a formából, és egy rácson hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt, olvasszuk fel a díszítésre szánt csokoládét és öntözzük meg vele a csokis sütinket, várjuk meg míg a csoki megköt rajta és már lehet is tálalni! Iszonyatosan finom! :)

Ha tetszett, akkor likeolhatsz facebookon ezen a linken: Cake Island :)

Xx