2014. december 19., péntek

Ánizsos szívecske

Mivel mindjárt itt a karácsony, ezért nálunk nem maradhat el ez a sütemény, mivel a Páromnak ez A karácsonyi sütemény. :) Szóval nekiálltam, hogy megcsináljam neki, hogy egy kicsit meglepjem vele. :) Nagyon finom, omlós süti lett a végeredmény. :)



Hozzávalók:

2 vaníliarúd
275 g vaj
2 tojás
150 g porcukor
1 citrom reszelt héja
500 g finomliszt
½ kávéskanál sütőpor
80 g kakaó
1 csipet só
¼ kávéskanál őrölt ánizs
½ kávéskanál őrölt szegfűbors
400 g fehér csokoládé
szórócukor ízlés szerint



A vajat a porckorral habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, illetve a vanília rúd kikapart belsejét és a citrom héját. Ezek után még kb. 5-10 percig keverjük. A lisztet, kakaót, sütőport, sót, fűszereket egy tálba összekeverjük, majd szakaszosan a masszához adagoljuk. Jól eldolgozzuk a tésztát, vagy kézzel, vagy a robotgépnek a dagasztó szárával. Ha nagyon morzsálódik a tészta, és nem akarna összeállni, egy-két kanál vízzel segíthetünk rajta. :) 
Ha összeállt a tészta, akkor fóliába csomagolva a hűtőbe tesszük kb. 2 órára. Ha letelt a 2 óra, akkor a hűtőből elővéve kinyújtjuk a tésztát (érdemesebb több részletben), és sütőpapírral bélelt tepsire szaggatjuk ki a formákat. Olyan vastagra nyújtsuk a tésztát, amilyen vastagra szeretnénk a sütit, mert a sütés alatt sem összeesni nem fog, sem pedig nőni :D Maximum pár mm-t növekszik, de az nem észrevehető. 180°C-on kb. 13 percig sütjük. Nyilván sütőfüggő, de közben lehet nézegetni. :) 
Gőz felett felolvasztjuk a csokit, majd a kihűlt sütiket félig belemártjuk a csokiba, a felesleget lecsepegtetjük róla, és vagy megszórjuk a szórócukorral, vagy pedig a szélét megforgatjuk a cukorban, majd sütőpapírra tesszük, és hagyjuk megkötni a csokit a sütin. A kiszúróforma nagyságától függően kb. 50 db süti jön ki belőle.


Ha tetszett, akkor likeolhatsz facebookon ezen a linken: Cake Island :)

XOXO

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése