2015. július 20., hétfő

Karamellás madártej

Volt itthon egy csomó tej és egy csomó tojás, amit mielőbb el kellett használni, így jött az ötletelés, hogy mi legyen belőle. Nem sok idő kellett, mire jött is a válasz: "Madártej!" :) 
Gyorsan megvan, finom is meg ilyenek. :)



Hozzávalók:

1.5 l tej
48 g vaníliás cukor
1 csomag főzős vaníliás pudingpor
5 ek cukor
4 db tojás
1 vanília rúd kikapart magja
karamell aroma



1,3 liter tejet a cukorral és a vaníliás cukor felével feltesszük főlni. Közben a tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjéből és a vaníliás cukor másik feléből kemény habot varázsolunk belőle. A sárgáját a pudingporral és a maradék tejjel csomómentesre keverjük. Amikor elkezd forrni a tej, akkor szépen hozzáöntjük a sárgájás, pudingporos tejet, és sűrűre főzzük. Nyilván nem fog puding sűrűségűre főlni, mivel madártejről beszélünk, de sűrűsödni fog. Amikor már besűrűsödött, akkor ízlés szerint hozzáadjuk a karamell aromát vagy sem, és készen is van. :)
A fehérjét én kétféle módon szoktam elkészíteni. Az egyik, hogy magas falú tepsibe teszek forróvizet, és abba szaggatom a fehérjét és mindezt letakarom egy 10-15 percre, és készen is van. Gyönyörűen megfőlnek. :)
A másik verzió, ami gyorsabb, az úgy működik, hogy egy tányérra kiszaggatok kb. 5-6 galuskát, amit beteszek a mikróba maximumon 1 percre, és ennyi. :) 
Tálkákba adagolom, rászedem a galuskákat és mehet is a hűtőbe. Amint lehűlt, már lehet is fogyasztani. Csokit szoktam még reszelni a tetejére, mert szeretem. :)

Ha tetszett, akkor likeolhatsz facebookon ezen a linken: Cake Island :)

XOXO



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése