2015. január 24., szombat

Áfonyás sült túrótorta

Angliában a túró kicsit más formában kapható, mint otthon. Az itteni sokkal folyósabb, és emiatt nem minden süteménynek lesz ugyanolyan állaga, mint ha az otthoni túróval készíteném, így némi módisításra van néha szükség. Hála az égnek azonban, hogy már nem csak lengyel boltban lehet kapni az otthonira nagyon hasonlító túrót, hanem a multinacionális láncok is listázták kínálatukba a Twaróg nevezetű lengyel túrót, így már nem kell lengyel boltot keresni ahhoz, hogy otthoni túrót tudjak vásárolni, hanem elég a nagy bevásárlás során pl. a Tescoba beletenni a kosárba a jól megszokott túrót. :) Én ennek személy szerint nagyon örülök, 
Ennek a süteménynek is úgy indult a sztorija, hogy vettünk "otthoni" túrót, és igazából a párom hagyományos túrós lepényt szeretett volna belőle, mert az az egyik kedvence, de valami oknál fogva nem azt csináltam neki, hanem inkább egy túrótorát. :) Amiből aztán elsőre lett is egy kis sértődés, de miután megkóstolta a túrótortát, megbocsájtotta minden bűnömet :) Aztán nyilván kellett túrós lepényt is készíteni neki, de arról majd később. :D
Mivel a tejes alapú desszertek nálam a favoritok, így ez a túrótorta is igencsak nagy kedvenc lett nálunk. 
Ehhez a süteményhez egyébként teljesen tökéletes az itteni túró is, annyi, hogy előtte le kell turmixolni. :)

Igazából teljesen egyszerű elkészíteni, csak az idő sok, amíg sül. :)



Hozzávalók:

A tésztához:
150 g liszt
50 g porcukor
100 g vaj
1 kávéskanál sütőpor

A krémhez:
500 g túró
2 csomag vaníliás pudingpor
10 g keményítő
4 dl tejföl
5 dl tej
2 db tojás
200 g porcukor
2 cs vaníliás cukor
2 citrom reszelt héja
2 rúd vanília magja

Díszítéshez:
áfonya vagy más gyümölcs ízlés szerint 
csokoládé



Első körben a tészta minden alapanyagát összegyúrjuk, és fóliába csomagolva a hűtőbe vagy a fagyasztóba tesszük, addig, amíg a krémet elkészítjük. Közben a sütőt 180°C-ra izzítjuk. :) 
A krémnek minden hozzávalóját egy nagy tálba beletesszük és összeturmixoljuk. 
A hűtőből kivesszük a tésztát és fólia között kinyújtjuk, és kibéleljük vele a sütőformát. Én egy 24 cm-es tortaformát használtam. Amikor ezzel megvagyunk az előmelegített sütőbe tesszük 10 percre a tésztát, hogy egy kicsit megsüljön. Amikor elkezd barnulni, akkor kivehetjük, és beleöntjük a krémet, rádobáljuk az áfonyát és a csokidarabokat, és 80 percre mehet vissza a sütőbe az egész. 
Amikor kivesszük a sütőből a sütit, akkor kicsit remegni fog, de nem kell megijedni, így a jó :D Megvárjuk, míg meghűl, és lehet is szeletelni, tálalni. ;)



Ha tetszett, akkor likeolhatsz facebookon ezen a linken: Cake Island :)

XOXO

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése