2015. január 25., vasárnap

Vaníliás karika

Mindig is nagyon szerettem ennek a süteménynek a bolti változatát, de sajnos itt Angliában nem igazán lehet ilyet kapni, ezért már régóta gondolkoztam rajta, hogy sütni kellene valami ilyesmit. Hosszas keresgélés után találtam is egy receptet, ami jónak tűnt, és egy kis módosítással el is készítettem. Hát azt kell mondjam, hogy nagyon finom. Nyilván nem olyan, mint a bolti, mert ez házi, de szerintem még finomabb is, és ebben tudod is, hogy mi van benne. :)



Hozzávalók:

40 dkg liszt
15 dkg porcukor
2 vanília rúd kikapart magja
1 csipet só
1 citrom reszelt héja
25 dkg vaj
2 db tojássárgája
0.5 kk szódabikarbóna
20 dkg étcsokoládé

A lisztet, porcukrot, vanília rúd kikapart magját, sót, citromhéjat, szódabikarbónát egy edénybe kimérjük, majd belemorzsoljuk a vajat, és végül beletesszük a tojássárgáját is, és összegyúrjuk. A kész tésztát legalább egy fél órára fóliába csomagolva a hűtőbe tesszük, mert így kicsit könnyebb lesz a tésztával dolgozni. 
A hűtőből kivéve vagy lisztezett deszkán, vagy pedig fólia között nyújtjuk ki. 5 mm vastagságúra próbáljuk meg, mert akkor lesz szép. :) Tetszőleges linzerformával kiszaggatjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és már mehet is a 180°C-os előmelegített sütőbe kb. 10 percre.
Ha megsült a süti, akkor kivesszük, hűtőrácsra tesszük, és megvárjuk, míg teljesen kihűlnek a sütik. Közben felolvasztjuk gőz felett a csokit, és a kihűlt süti alját belemártjuk a csokiba, a felesleget lecsepegtetjük róla, és vagy hűtőrácsra, vagy pedig sütőpapírra tesszük. Megvárjuk míg megszilárdul a csoki, és már lehet is fogyasztani. 

Ha tetszett, akkor likeolhatsz facebookon ezen a linken: Cake Island :)

XOXO


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése