2015. január 22., csütörtök

Rakott palacsinta

Imádom a palacsintának minden létező formáját, akár legyen az édes, vagy sós. Párom kitalálta, hogy csináljak neki valami pudingos sütit, mert ő azt akar enni. Szeretem a pudingot, de nekem önmagában az egy kicsit snassz és mindig próbálom feldobni valamivel, hogy ne legyen olyan egyhangú. :) Ez is így történt. :)

Van egyfajta palacsinta tészta recept, ami nekem nagyon bevált, és mindig ezt készítem el. Nem ragad le, nagyon finom a tésztája, és nagyon egyszerű megsütni.


Hozzávalók a palacsinta tésztához (kb. 30 db):

6 db tojás
8 púpozott ek cukor
24 púpozott ek finomliszt
2 csomag vaníliás cukor
2 tk só
1 dl napraforgó olaj
960 ml tej
kicsi fahéj

Egy tálba beletesszük a tojásokat, a cukrot, a sót, a vaníliás cukrot, fahéjat majd ezeket elkeverjük. Mehet bele a liszt, majd lassan adjuk hozzá a tejet, folyamatos kevergetés mellett, és voilá megvan a tészta, már csak ki kell sütni.
Amikor kisültek a palacsinták, akkor szépen cukros kakaóporral megtöltjük és feltekerjük őket a hagyományos módon. Nyilván ebből több az adagból több palacsinta fog kijönni, mint amennyi ehhez az édességhez kell, de szerintem ezt senki sem bánja. :D



A többi hozzávaló:
20 db babpiskóta
1 dl kávé
0,5 dl rum
9,5 dl tej
1 csomag vaníliás pudingpor
1 csomag csokoládés pudingpor
4 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
eper
banán

Először egy tálkába beletesszük a kávét, a rumot és a tejet (1,5  dl) , majd ebbe szépen megmártóztatjuk a babapiskótákat, amiket szépen sorban bele is teszünk a formánkba. Amikor már a forma alja fedve van a piskótákkal, akkor a vaníliás pudingport megfőzzük 4 dl tejben, 2 evőkanál cukorral. Amikor besűrűsödött, már öntjük is a babpiskóta tetejére a pudingot. 

A már elkészített palacsinták végeit levágjuk, és szép csiga alakban szorosan elkezdjük a pudingos réteg tetejére rakosgatni. Kívülről a torta közepe felé haladva a feltekert palacsintákat szorosan egymás után fektetve. A csokipudingot ugyanúgy megfőzzük, mint a vaníliapudingot, és amikor készen van, a palacsintákra öntjük. 
A csokis rétegre, mikor már kihűlt díszítésnek banánt és epret rakunk. 

Ha tetszett, akkor likeolhatsz facebookon ezen a linken: Cake Island :)
XOXO

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése