2015. január 21., szerda

Ribizlis süti

Ez a süteményt még akkor készítettem el, mikor Magyarországon laktunk, és éppen roskadásig volt az udvarban a ribizli bokor gyönyörű szép ribizlivel. A kép nem éppen a legjobb minőségű, de hát ez van. :) A receptet fogalmam sincsen már, hogy honnan szedtem, valahol találtam, de már meg nem mondom, hogy hol...

Nyilván ezt másfajta gyümölccsel is el lehet készíteni, attól függően, hogy mi van a közelben. :)


Hozzávalók a tésztához:
22 dkg liszt
2 dkg kakaópor
1 kk sütőpor
14 dkg vaj
2 evőkanál tejföl
7 dkg porcukor

A töltelékhez:
50 dkg túró
30 dkg tejföl
20 dkg porcukor
6 tojás
10 dkg vaj
5 dkg liszt
1 citrom reszelt héja
1 vanília rúd magja

A tetejére:
ribizli ízlés szerint
gyümölcszselé ízlés szerint

Először a tésztát készítjük el, mégpedig úgy, hogy minden száraz hozzávalót összekeverünk, majd belemorzsoljuk a vajat, és beletesszük a tejfölt. Összegyúrjuk, kinyújtjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A sütőt 175 °C-ra előmelegítjük.
A töltelék minden hozzávalóját összekeverjük, és ráöntjük a tésztára, és már mehet is a sütőbe, 30-35 percre.
Akkor jó a sütemény, amikor már nem remeg a közepe, mikor kivesszük a sütőből.
Megvárjuk míg kihűl, és a tetejére tesszük a ribizlit majd ráöntjük a zselét, és mehet a hűtőbe minimum  egy órára, hogy rendesen megszilárduljon minden. :)

Ha tetszett, akkor likeolhatsz facebookon ezen a linken: Cake Island :)

XOXO


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése