2015. január 12., hétfő

Virlis kifli

Az egész egy Halloween bulival kezdődött, ahol az egyik kedves kolléganőm virslis kiflit hozott, hogy némi alkoholmennyiség elfogyasztása után azzal tudjuk csillapítani éhségünket :) Nagy sikere volt a kiflinek, és el kellett kérnem a receptet, mert nagyon-nagyon finom volt. A recepten egy kicsit módosítottam, és ez lett belőle :) Isteni finom :) 



Hozzávalók a tésztához:
1 kg finomliszt
0.5 l tej
12 g száraz élesztő
1 evőkanál só
1 evőkanál cukor
2 dl napraforgó olaj
1 db tojás a kenéshez
10 dkg sajt a szóráshoz

Hozzávalók a töltelékhez:
50 dkg virsli
10 dkg sajt
csipet oregánó
csipet bazsalikom
csipet majoranna
pici só
fél pohár ketchup
hagyma

A tésztának minden összetevőjét összegyúrjuk és meleg helyen letakarva kb. egy órán keresztül kelesztjük. Ha megkelt a tészta, akkor 4 egyenlő részre vágjuk, kinyújtjuk kör alakúra az egyes részeket, és 8 vagy éppen 12 cikkre vágjuk őket. 
A ketchupot összekeverjük az oregánóval, sóval, bazsalikommal, majoránnával. A körcikkek széles végét megkenjük a ketchupos keverékkel, teszünk egy negyed virslit, trappista sajtot, és egy szelet hagymát és feltekerjük úgy, hogy lehetőleg a keskeny vége a kifli aljára essen.
Megkenjük sütés előtt felvert tojással, és megszórjuk reszelt sajttal.
180°C-os előmelegített sütőben sütjük úgy, hogy a sütő aljában egy másik tepsibe vizet rakunk és mikor kivesszük az épp csak megpirult kifliket, azonnal megspricceljük hideg friss vízzel, így puha marad! 20 perc alatt sülnek meg a kiflik. 

Ha tetszett, akkor likeolhatsz facebookon ezen a linken: Cake Island :)

XOXO

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése