2015. február 25., szerda

Quesadilla

Imáááádom! :) Alapvetően nagyon szeretem a mexikói ételeket, de ezt meg aztán kifejezetten. :) Mikor még otthon éltünk, akkor a volt kollégákkal rendszeresen jártunk egy mexikói gyorsétterembe ebédelni, mert isteni volt ott a quesadilla és minden más is. Meg persze a társaság is nagyon nagyot dobott ez egészen. Igazából szerintem mindegy is lett volna, hogy hol ebédelünk akkoriban, mert adott volt egy szuper társaság, innentől meg nem nagyon lehet elrontani a dolgot. :) Hiányoznak is rendesen mindannyian. :( 
Aztán egyik nap, mikor éppen azon agyaltam, hogy akkor mi is legyen az ebéd, akkor hirtelen eszembe jutott, hogy milyen régen nem ettem már ilyet, és egy kis nosztalgia gyanánt gyorsan neki is ugrottam elkészíteni. :) 


Tésztát lehet készen kapni a boltban is, de nagyon egyszerű elkészíteni is, szóval hajrá. :)

A tészta receptjét az apróséf oldalán találtam meg, így azt készítettem el.

Hozzávalók a tésztához:

50 dkg liszt
2 teáskanál sütőpor
1 csapott teáskanál só
50 ml étolaj
3 dl víz

Minden hozzávalót egy tálba teszünk, a víznek csak a felét adjuk hozzá először. Jól összegyúrjuk, és közben látjuk, hogy mennyi víz kell még bele, és folyamatosan adagoljuk hozzá. Liszttel még javíthatunk rajta, ha esetleg sok a víz mennyisége. Negyed órát gyúrjuk, majd 8 egyenlő részre osztjuk a tésztát, és fél órát állni hagyjuk konyharuhával letakarva. 



Fél óra után 2-3 mm vastagra nyújtjuk őket, lehetőleg kör alakúra próbáljuk meg. :) Előmelegített serpenyőben sütjük meg a tésztát, közepes hőfokon. Mindkét oldalát kb. 2-3 percig sütjük, amíg szép színt nem kap a tészta.

A töltelék elkészítése:

Hozzávalók:

3 evőkanál tejföl
3 evőkanál morzsolt kukorica
15 dkg gépsonka
2 db kaliforniai paprika
15 dkg reszelt sajt
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
50 dkg csirkemell

A csirkemellet úgy ahogy van, egészben sült csirke fűszersóval megdörzsölve tepsire tesszük. Pici olajjal meglocsoljuk, és fólia alatt 180°C-on kb. 15 percig sütjük, majd levesszük a fóliát és egy 5 percre még visszatesszük a sütőbe a csirkét. Amikor ezzel megvagyunk, akkor kivesszük a sütőből a csirkét, várjuk meg, hogy annyira kihűljön, hogy apró darabokra tudjuk szeletelni, és serpenyőben ezt is süssük még, amíg szép színt nem kap (kb. 10 perc). 
Az összes többi hozzávalót szeleteljük fel, és egy nagy tálba keverjük el. Ízlés szerint több illetve kevesebbet is tehetünk bele abból a hozzávalóból, amit jobban vagy kevésbé szeretünk, majd adjuk hozzá a kihűlt csirkemellet is. 
A tésztát töltsük meg a töltelékkel, és félbehajtva tegyük serpenyőre, majd pár percig süssük egyik majd másik oldalán is, és készen is vagyunk. :)

Ha tetszett, akkor likeolhatsz facebookon ezen a linken: Cake Island :)

XOXO

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése