2015. február 15., vasárnap

Trifle

Itt Angliában nagyon népszerű édesség a trifle. Hagyományos angol krémdesszert, amit az angolok előszeretettel fogyasztanak az étkezések után levezetésképpen. :) A boltok polcai teli vannak vele, különféle ízesítésben és kiszerelésben kapható. Párom és én is nagyon szeretjük, így egyik nap eldöntöttem, hogy megcsinálom házilag, mert nem egy bonyolult dolog. :) 
Ez most a "lusta" recept, mert sem időm sem kedvem nem volt a custard-ot házilag elkészíteni, így a boltban készen verzióval csináltam meg, de simán lehet egyszerű pudinggal is helyettesíteni, csak kicsit több tejet kell a pudinghoz adni, hogy egy kicsit folyósabb legyen. A custard ilyen vanília sodó szerű édes főzött krém. De majd ha lesz egy kis időm, akkor a házi custard receptjét is felteszem. :) 



Hozzávalók:

kb. 15 db babapiskóta
4 evőkanál málnalekvár vagy jam
150 g friss eper
150 g friss málna
2-3 evőkanál sherry vagy víz
135 g málnazselé (itt kapható ilyen gyorsan elkészíthető zselé) VAGY házilag készült zselé
280 g custard vagy 2 csomag vaníliás pudingpor
1 flakon tejszínhab vagy habtejszínből készítünk tejszínhabot
3 evőkanál pörkölt mandulapehely

Házi zselé recept:

25 g zselatin
cukor ízlés szerint
0,5 l piros gyümölcslé (eper, málna a legjobb)

Egy lábasba beletesszük a gyümölcslé felét, megmelegítjük, és mikor már elkezd forrni, akkor belekeverjük a zselatinfixet, de ekkor már nem melegítjük tovább, hanem levesszük a tűzről. Jól elkeverjük benne a port, és mikor már teljesen feloldódott, akkor lassan hozzáadjuk a maradék gyümölcslevet és ha szükségesnek látjuk egy kis cukrot, bár szerintem nem kell bele. :) Tegyük félre, és hagyjuk hűlni. 

Trifle elkészítése:

Egy tál aljába beletesszük a babapiskótát, a málnalekvárt elkeverjük a vízzel vagy a sherryvel (rajtunk múlik, hogy melyiket választjuk), majd ezzel meglocsoljuk a babapiskótákat.



Kb. 5 percig állni hagyjuk, miközben elkészítjük a zselét, és hagyjuk kihűlni. A lekváros babapiskótákra rászórjuk a megmosott málnát, és ráöntjük a kihűlt zselét.




Betesszük a hűtőbe az egészet, hogy szépen összeálljon, és a zselé is megkössön. Amikor megkötött a zselé, akkor kivesszük és ráöntjük a tetejére a custard-ot vagy a pudingot, majd az egészet beborítjuk tejszínhabbal.




Ezek után a tetejére szórjuk a megmosott, szeletelt eperdarabokat, és a mandulapelyhet, és betesszük a hűtőbe még legalább egy órára, és készen is van. :)




Ha tetszett, akkor likeolhatsz facebookon ezen a linken: Cake Island :)

XOXO

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése