Nagyon szeretem a pitéket, és azoknak minden létező változatát, mivel a gyümölcsös sütik a gyengéim. :) Nálam a krémes, habos sütik nem tartoznak a favoritok közé, de a piték.... Hmmmmm.... Hát azok abszolút befutók. :)
Az alapreceptet Sütigolyó oldalán találtam. Ez alapján készítettem a saját kis pitémet. :)
Hozzávalók:
100 g liszt
100 g vaj
60 g porcukor
1 csapott teáskanál sütőpor
1 db tojás
A szóráshoz:
2 csapott evőkanál darált dió
2 marék áfonya
2 csapott kávéskanál őrölt fahéj
A krémhez:
350 g tejföl
2 db tojás
2 csapott evőkanál porcukor
350 g tejföl
2 db tojás
2 csapott evőkanál porcukor
Előmelegítjük a sütőt 175 C-ra. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és belenyomkodjuk egy 24 cm átmérőjű tortaforma aljába. Az előmelegített sütőben 10-12 percig elősütjük a tésztát.
Közben egy tálban összekeverjük a tojást, tejfölt, cukrot. Az elősütött tésztaalapot megszórjuk darált dióval, rászórjuk az áfonyát (vagy más bogyós gyümölcsöt), megszórjuk fahéjjal, majd az egészet nyakon öntjük a tejfölös, cukros, tojásos “öntettel”. Visszatoljuk a 175 C-os sütőbe és kb. 50 perc alatt megsütjük.
Megvárjuk míg kihűl, és már lehet is tálalni. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése