2015. május 9., szombat

A bevont torta "hibái"

Most egy újabb segítség következik. :) Én minden tortámat fondant-al vonom be, nem pedig marcipánnal, ahogy ez otthon szokás. Sokkal jobban szeretek ezzel az anyaggal dolgozni, és számomra könnyebb is, de sajnos ilyenkor is vannak olyan hibák, amik elkerülhetetlenek. 
Egy tortát beburkolni nem minden esetben könnyű, sőt, van, hogy kifejezetten sokat kell vele bajlódni, és közben repedhet, szakadhat, véletlenül belekaphatunk az anyagba és még sok hasonló. Van, hogy teljesen újra kell burkolni a tortát, mert menthetetlenül el lett rontva a burkolás, de van, hogy elég csak egy kis trükköt alkalmazni a hiba javítására. :) 


Ezt a segítséget nagyon hasznosnak ítéltem meg, így megosztom Veletek is.  :)

Szóval a fenti képen látható kis hibák szerintem mindenkinek ismerősek, aki burkolt már tortát életében. :) Van, hogy olyan díszítés kerül a tortára, hogy az ilyen apró hibákat el lehet vele takarni, de van, hogy éppen nem. :) Ilyenkor ezzel a nagyon egyszerű trükkel tudjuk javítani a problémás területeket. 


Egy kis edénybe csípjünk le egy darabot abból a színű fondantból, amellyel a tortát is burkoltuk. Nem kell sok belőle, maximum egy kanálnyi. :) Ehhez adjunk egyszerre egy fél kávéskanál vizet, keverjük el vele, és addig adagoljuk a vizet, amíg a kívánt állapotot el nem érjük. (Kis víz, keverés, kis víz, keverés, kis víz, keverés... ilyen sorrendben)



Kb. így kell kinéznie a ahogyan a fenti képen. Nem túl folyós, nem túl masszív, hanem kenhető, de nem folyós.

Ezek után fogjunk egy kis spatulát, vagy bármit, amivel szépen rá tudjuk kenni a hibákra a masszát, és szépen sorba vigyük fel a hibás területekre.






Amikor mindenhol bekentük a hibákat, akkor hagyjuk, hogy szépen megszáradjon a javítás is, és szép egyenletes felületünk legyen.



Ha megszáradt, akkor már lehet is díszíteni. :)



Erre van még egy trükk, azt majd egy következő bejegyzésben meg is osztom Veletek. ;)

Ha tetszett, akkor likeolhatsz facebookon ezen a linken: Cake Island :)

XOXO




Source

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése