2015. május 2., szombat

"Robbanó" torta

Mivel nagyon sokan néztétek a pite rácsozós segítséget, így úgy döntöttem, hogy akkor egyre több ilyen trükköt, tippet osztok meg Veletek, hátha valakinek épp egy ilyen tanács/segítség kell. :)

Ebben a bejegyzésben azt fogom leírni, hogy hogyan lehet egy "robbanó" tortát elkészíteni. Csináltam már ilyet, az egyik barátnőmnek. :) Itt megtalálod. 



Íme a titok. :)

Első lépésben a tortát körbekenjük a vajkrémmel, majd a közepére egy tetszőleges színű fondantból egy szabályos kört kivágunk, és a torta tetejére tesszük.


Ezek után kinyújtjuk a fondantot, amivel a tortát burkolni szeretnénk, és szépen rátesszük a tortára, és egyenletesen bevonjuk vele. 




Óvatosan próbáljuk a középső kört 6 egyenlő részre osztani, jelöljük meg halványan, hogy hol kell majd belevágni, majd fogjuk egy pizzavágót vagy egy kést, és óvatosan vágjuk fel a fondantot a segédvonalak mentén.



Amikor mindegyik cikket elvágtuk, akkor óvatosan "nyissuk ki" a cikkeket, és egy vattadarabbal, vagy papírral vagy éppen ami a kezünk ügyében van támasszuk meg őket alulról, hogy így ilyen formában szilárduljon meg. 



Amikor már szilárdak a kis cikkek, akkor ki lehet venni alóla a támasztékot, és voilá készen is van. :)

Ha tetszett, akkor likeolhatsz facebookon ezen a linken: Cake Island :)

XOXO




Source

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése