2015. március 25., szerda

Almás cobbler

Már nagyon régóta szerettem volna elkészíteni egy cobblert, mert nagyon-nagyon tetszett. Nem is tudom hol láttam először ezt a fajta édességet, de nagyon megmaradt bennem, szóval úgy döntöttem, hogy akkor a mai napon kipróbálom, hogy milyen is ez. :) 
Ha valami gyorsat és finomat szeretnél készíteni, akkor ez az édesség tökéletes választás. ;)



Igazából bármilyen gyümölcsből el lehet készíteni, amelyik levet enged. Én most az alma mellett döntöttem, és nem bántam meg. :) Ezt nem lehet elrontani. :) 

Hozzávalók:

A töltelékhez:
1 kg megtisztított alma
2 ek étkezési keményítő

3 ek barnacukor
1 citrom reszelt héja

2 csapott teáskanál fahéj

A tésztához:
25 dkg liszt
1 csipet só
5 dkg cukor (+ kevés cukor a szóráshoz)
1 csomag sütőpor
10 dkg vaj
1 db tojás
1,5 dl tejszín

A megtisztított, összevágott almát összekeverjük a reszelt citromhéjjal, keményítővel és a barnacukorral, majd egy kivajazott hőálló tálba tesszük. 
Összekeverjük a lisztet, cukrot, sütőport és a sót, hozzáadjuk a hideg vajkockákat és robotgéppel egyenletesre keverjük. Beletesszük a tejszínnel kikevert tojást és addig keverjük, amíg a tészta összeáll (pár perc). A tésztát kanállal a gyümölcsre szaggatjuk és megszórjuk kristálycukorral.
180 fokos előmelegített sütőben 40-50 perc alatt készre sül. Megvárjuk míg kihűlt, és így magában vagy egy-egy gombóc vanília fagyival isteni!! :)

Ha tetszett, akkor likeolhatsz facebookon ezen a linken: Cake Island :)

XOXO

2015. március 24., kedd

Első 3D-s tortám

Az otthon töltött idő alatt mindkét húgom a születésnapját ünnepelte, és mivel megígértem, hogy kapnak egy-egy tortát tőlem, ezért meg is sütöttem nekik a szülinapi tortájukat. A nagyobbik húgom tortája egy elegáns torta lett, míg a kisebbiknek volt egy kifejezett kérése a tortát illetően. Imádja a Lilo és Stitch c. rajzfilmet (ahogyan én is:)) és azt mondta, hogy Ő Stitch tortát szeretne. :) Elsőre kicsit sokkolt a dolog, mivel soha életemben nem készítettem még 3D-s formatortát, és úgy voltam vele, hogy az első ilyen tortám talán egy kicsit egyszerűbb lesz, de nem így lett. :) Igazából szeretem a kihívásokat, szeretem a saját határaimat feszegetni, szóval megígértem neki, hogy akkor lesz egy Stitch tortája. Fogalmam nem volt róla, hogy milyen legyen, úgyhogy nekivágtam, megsütöttem a piskótákat, kikevertem a krémet, majd hosszas gondolkodás után belevágtam, lesz ami lesz alapon. Abban az egyben biztos voltam, hogy finomnak nagyon finom lesz a torta, maximum a kinézet nem fogja megközelíteni a kis Stitch figuráét, de talán majd az íze mindenkit kárpótolni fog. :) 




Két részletben készült a torta, mert nem volt idő egyik este már befejezni, szóval a félkész, betöltött, félig-meddig megfaragott torta pihent egy kicsit a hűtőben. Anyukám utólag mondta, hogy másnap reggel, amikor benézett a hűtőbe, akkor még nem nagyon tudta elképzelni, hogy ebből hogyan  is lesz Stitch torta. :D Igazából én is még csak sejtettem... :)



Aztán másnap délután újra előkerült a félkész tortácska, és végül is egész szép Stitch lett belőle. :D Igaz, vannak hibái, amiket látok, és már tudom, hogy mit hogyan kellett volna, de első nekifutásra szerintem egész tüneményes kis tortát sikerült összehozni. :) 
Ízre pedig csokis piskóta citromos-túrós krémmel töltve. :))) Nyami... Nekem ez nagy kedvencem. :) 

Ha tetszett, akkor likeolhatsz facebookon ezen a linken: Cake Island :)

XOXO

2015. március 23., hétfő

Túrókrémes epres torta

Születésnapra készült ez a szépséges és finomságos torta. Hasonlót készítettem már, csak éppen abban nem epres túrótöltelék volt, hanem egy puncs torta lapult az eprek alatt.



A kis táblácskát kézzel készítettem el, csokiból, mert nem szerettem volna ilyen sablonos, tucat boltban megvehető feliratot rátenni. Nekem sokkal jobban tetszik ez a fajta, egyedi tábla, és nem mellesleg sokkal finomabb is, mivel 100% minőségi csokoládé. :)



Az eper is természetesen friss és szépen csokiköntösbe öltöztettem őket. Iszonyatosan jól néznek ki ezek az eprek, de nem csak jól néznek ki, hanem nagyon-nagyon finomak is. :))) 
Az eprek alatt pedig finom ganache van, ami alatt viszont már a túrókrém. :)

Ha tetszett, akkor likeolhatsz facebookon ezen a linken: Cake Island :)

XOXO


2015. március 22., vasárnap

Latte macchiato torta

Kicsit hanyagoltam a feltöltést mostanában, aminek egyetlen egy oka volt, hogy hazautaztunk Magyarországra egy kis szabadságra. :) Nagyon-nagyon jó volt újra otthon lenni, de persze nem maradt ki a sütés sem az otthon töltött idő alatt, mivel kettő nagyon fontos személynek is most volt születésnapja, történetesen a két hugicámnak. 
Igazából még lehetett volna tortázni többet is, csak sajnos idő nem volt rá, mert minden nap csak a rohanás volt. De majd legközelebb :) 



Nagyobbik húgomnak egy kicsit elegánsabb tortát képzeltem el, és így született meg az alábbi torta. Ebben aztán mindenkinek a keze benne volt, csapatmunkában készítettük, úgy hogy mindenki hozzátett valamit. :) Nagyon élveztem a közös munkát, és persze remek volt az együtt eltöltött idő. :)
Sajnos nem ment minden olyan egyszerűen, mint ahogy én azt elképzeltem, mivel minden létező eszközömet itt hagytam kint, és természetesen pont az kellett volna, ami nem volt otthon a hugicámnak. :) De megoldottuk egy kis kreativitással a problémát. 

Alapvetően kávés tortát szeretett volna a Drága, de aztán önhatalmúlag úgy döntöttem, hogy latte macchiato lesz belőle :D 

A piskóta, az a szokásos. :) Ebből készült egy 6 tojásos. A krém pedig az alábbiak szerint.

Krém hozzávalói:

5 dl tejszín
250 g tejföl
100 g cukor
2 csomag habfixáló
1 csomag étkezési zselatin
mandulaaroma
1 ek cukrozatlan kakaópor
3 teáskanál instant cappucino


A tejszínt elkezdjük felverni, majd közbe hozzáöntjük a habfixálót is. A habfixáló még akár el is hagyható, mert ha magas zsírtartalmú tejszínt használunk, akkor nincs is rá szükség, ámbár én tutira akartam menni, úgyhogy hozzáadtam. Mikor a tejszínt már kemény habbá vertük, akkor a tejfölhöz hozzáadjuk a cukrot, és jól elkeverjük benne, majd mindezt a kemény habbá vert tejszínhez adjuk, kis adagokban, óvatosan, és folyamatos keverés mellett. 
Pici vizet öntünk egy pohárba, amit a mikróba teszünk egy pár másodpercre, hogy kellőképp megmelegedjen, majd ebbe öntsük bele a zselatinport, és addig keverjük, amíg teljesen fel nem oldódik a por a vízben. Kicsit hagyjuk hűlni, és apránként a tejszínhabos masszához keverjük.
A krémet két részre osztjuk. Az egyik felébe tesszük a mandula aromát. A másik felébe tesszük a kakaóport és a kávét vagy capuccinot. Közben kóstoljuk meg, hogy a saját ízvilágunkhoz tudjuk igazítani az íz intenzitását. 
A tortát úgy töltöttem be, hogy piskóta, arra az alsó töltelék került, ami a mandulás krém (ami a hugom szerint pisztáciás volt :D), majd még egy réteg piskóta, erre pedig mehet a cappucinos krém, majd a harmadik piskóta. Ha burkolt torta alá szeretnénk ezt a krémet, akkor a betöltött tortát körbe kell kenni vajkrémmel, majd ezek után lehet burkolni. 

Ha tetszett, akkor likeolhatsz facebookon ezen a linken: Cake Island :)

XOXO