2015. április 30., csütörtök

Epres-oreos "pite"

Ezt a receptet egy amerikai oldalon találtam. Gyorsan elkészíthető, sütni sem kell, nagyon mutatós és nem mellesleg nagyon finom is.




Hozzávalók:

330g Oreo keksz
110 g olvasztott vaj
200 g csoki tejcsoki
100 g étcsoki
200 ml tejszín
300 g friss eper
szóráshoz mandula vagy bármi amit szeretnél

Első lépésben az Oreo kekszet betesszük az aprítógépbe, és ledaráljuk, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat és a vajjal együtt "daráljuk" még 1 percig. A kekszes alapot belenyomkodjuk egy piteformába, vagy egy kapcsos tortaformába, úgy, hogy pereme is legyen az alapnak. Majd az egészet egy negyed órára a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen. 
Közben a tejszínt megmelegítjük, ne forraljuk fel, csak forráspontig hevítsük, majd vegyük le a tűzhelyről, és dobjuk bele a felkockázott csokoládét, hagyjuk egy percig állni, majd addig keverjük el a tejszínben a csokoládét, mígnem az egész homogén nem lesz, és a csoki teljesen fel nem olvad. A csokis krémet öntsük a kekszalapra, majd a megtisztított, félbevágott epreket tegyük a csokis krémre, majd az egészet szórjuk meg reszelt fehércsokival, mandulával vagy aprított mogyoróval, pisztáciával.

Ha tetszett, akkor likeolhatsz facebookon ezen a linken: Cake Island :)

XOXO


2015. április 28., kedd

Pink szülinapi torta

Az egyik nagyon kedves barátnőmnek készítettem ezt a tortát a születésnapjára. Annyi volt meghatározva, hogy legyen csillogós-rózsaszín-királylányos-hercegnős... és még sorolhatnám. :D
Első ötletem ez alapján egy baba torta lett volna, de azt az ünnepelt leányzó leszavazta, így más után kellett néznem. Az biztos volt, hogy két emeletes lesz, csak még nem igazán tudtam, hogy milyen legyen. :) Ízre túrókrémes volt a kérés. :)
Sok napos gondolkodás után végül ez a torta született meg. :) Semmiképpen nem akartam egy nagyon egyszerű tortát csinálni, mert Ő maga sem egy egyszerű személyiség. :) Egyben biztos voltam már a készítés során, hogy tollak lesznek a tetején, mégpedig pink és fekete színekben. :) A képen nem biztos, hogy jól látszik, de igen, van rajta fekete toll is. 




A torta összeállítása előtt egy nappal elkészítettem életem első cukorcsipkéit, mivel szerintem gyönyörűen mutatnak a tortán, így úgy határoztam, hogy az alsó réteg fehér bevonatot kap, majd erre kerülnek rá a fekete cukorcsipke szívecskék illetve lepkék és pillangók. 
Mikor beburkoltam az alsó réteget a fehérrel, olyan snassznak tűnt, hogy csak a cukorcsipkék legyenek rajta, így egy kis ombre vonalat próbáltam belecsempészni, ami a képen annyira nem látszik, de szerintem nagyon feldobta a tortát.
A második emeletet mindenképpen pinkkel akartam burkolni, így ehhez kellett valami design-t kitalálni. Két dolog jutott eszembe, az egyik a Szex és New York c. sorozat, a másik meg a robbanás. :D A felső tortán egy kis éjszakai New York-ot igyekeztem megjeleníteni, és a tetején pedig mintha kirobbannának a tortából a tollak és lepkék, vagyis felvágtam a tetejét egy kicsit. :) 
Összességében a visszajelzés az volt, hogy Ivettes lett a torta. :) Aminek nagyon örülök, mert ez volt a cél, hogy az ünnepelt ízléséhez passzoljon. :) 

Ha tetszett, akkor likeolhatsz facebookon ezen a linken: Cake Island :)

XOXO

2015. április 27., hétfő

Májgombóc leves

Elkészítettem életem első májgombóc levesét, és azt kell hogy mondjam, hogy naaaagyon finom lett. :) Kicsit féltem tőle, mint mindentől, amit először készítek. :) Nagyon szeretem a levesnek minden fajtáját, de amíg Magyarországon éltünk, addig nem nagyon főztem levest... De mióta itt élünk, azóta rendszeresen, legalább heti egyszer igyekszem valamilyen levest főzni.




Hozzávalók:

Az alapléhez:
3 liter víz
3 db sárgarépa
4 db burgonya 
1 zeller
1 közepes fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
2 db fehérrépa
2 leveskocka
1 csokor petrezselyem
ételízesítő ízlés szerint
bors ízlés szerint

A májgombóchoz:
1 db zsemle vagy 2 szelet kenyér
1 fej vöröshagyma
15 dkg csirkemáj
1 csokor petrezselyem
1 db tojás
2 gerezd fokhagyma
4 evőkanál zsemlemorzsa
búzadara, ha szükséges

15 g tészta a levesbe


A levesbe való zöldségeket megtisztítjuk, a krumplit és a sárgarépát összevágjuk, a zellert, vöröshagymát, fokhagymát, fehérrépát egészben teszem bele a levesbe, mert mikor készen, akkor ezeket ki is veszem belőle.
A májhoz első körben a hagymát üvegesre pirítom, majd félreteszem hűlni. A zsemléket vagy kenyeret beáztatom. A májat beleteszem az aprítógépbe, a májgombóc összes többi hozzávalóját is beleteszem, és az egészet felaprítom. Ha túl híg lenne, akkor abban az esetben nyugodtan lehet még bele tenni zsemlemorzsát, vagy búzadarát. Gombócokat formálok belőle, és amikor a levesben a zöldségek már megfőttek, és kiszedtem azokat, amiket egészben tettem bele, akkor szépen belerakosgatom a májgombócokat is. A gombócok akkor főttek meg, amikor feljöttek a leves tetejére. Amikor megfőtt mindegyik gombóc (nem kell neki sok idő, pár perc), akkor beleteszem a tésztát, még egyszer átforralom, és készen is van. (nem kell megvárni, míg a tészta teljesen megfől, mert mikor lekapcsoljuk alatta a lángot, akkor még szépen beszívja magába azt a leves mennyiséget, ami szükséges ahhoz, hogy puha tésztát kapjunk.)

Ha tetszett, akkor likeolhatsz facebookon ezen a linken: Cake Island :)

XOXO


2015. április 26., vasárnap

Málnás fehércsokis torta

Valahogy éreztem, hogy egyszer eljön ez a nap is, hogy ilyen tortát kérnek tőlem, hogy készítsem el... :) Egyébként vicces volt megcsinálni. :) Egyik szlovákiai lány párjának a születésnapjára készült. Nagyon tetszett mindenkinek, és az ízére is azt mondták, hogy jól sikerült eltalálni. :) Én személy szerint nem szeretem a fehércsokis dolgokat, mert nekem nagyon édes, így ilyen nagyon bevált receptjeim sincsenek, mivel saját indíttatásból nem csinálok semmi fehércsokisat.... De most kellett, szóval kellett egy jó recept is, ami nekem is megfelel és lett is, hála az én drága kicsi hugicámnak. :D




Krém hozzávalói:

20 dkg jó minőségű fehércsoki
2 csomag habfixáló
25 dkg mascarpone
0,5 liter tejszín
2 vanília rúd kikapart magja

Első körben felverjük a tejszínt  habfixálóval, közben a fehércsokit megolvasztjuk, és félretesszük hűlni. A mascarpone-val összekeverjük a csokit, ami már nem meleg, de még folyós :) Ezek után a felvert tejszínhez adjuk az egészet, majd beletesszük a vanília rúd kikapart magjait is, elkeverjük, és készen is van a krém, ami nem túl édes, de érezni a fehércsokit benne. :)
Én a krémbe friss málnát tettem még bele, de ez ízlés dolga, lehet mást is, de el is lehet hagyni.

Ha tetszett, akkor likeolhatsz facebookon ezen a linken: Cake Island :)

XOXO


2015. április 25., szombat

Palacsinta tészta

Imádom és szerintem mindenki más is. :)
Anyukám rengetegszer készített palacsintát nekünk, és mindig minden alkalommal csodálattal néztem, ahogyan egyszerre 3 vagy 4 palacsintasütőben egyszerre készültek a finom palik, és ahogyan a levegőbe dobva fordította meg az összeset... Na, nekem az volt a csúcs. :) Sajnos én ebben béna vagyok, bár igazából még nem is próbáltam, hogy feldobom és úgy fordítom meg a palacsintát, mert attól tartok, hogy nem a palacsintasütőben landolna szegény, úgyhogy inkább nem kockáztatok. :D Talán majd egyszer. :) Ehhez képest én kispályás vagyok, de van egy recept, amit minden esetben használok a palacsintákhoz, akár sósat, akár édeset készítek. :) Sok receptet kipróbáltam már, de mindegyikkel volt valami gondom, de ez a recept nekem nagyon bevált, mert nem ragad le, nem ég meg, gyorsan elkészül és nem mellesleg nagyon finom. 



Hozzávalók:

6 db tojás
8 púpozott evőkanál cukor
24 púpozott evőkanál liszt
2 csomag vaníliás cukor
2 teáskanál só
1 dl olaj
960 ml tej
2-3 teáskanál fahéj (ízlés szerint)

A tojásokat elkeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, sóval és a fahéjjal. Ezek után hozzáadjuk a lisztet, elkeverjük, majd mehet bele a tej, és végül az olaj. Készen is vagyunk, lehet is sütni őket. :) A palacsintasütőbe nem szükséges olajat önteni, mielőtt beletesszük a tésztát, mert a tésztában lévő olaj miatt nem fog leragadni a palacsinta. :) 
Tölteni pedig azzal töltjük, amivel éppen szeretnénk. Itt csak a képzelet szab határt. :) Lehet bele tenni túrót, lekvárt, kakaót, nutellát stb... :)

Ha tetszett, akkor likeolhatsz facebookon ezen a linken: Cake Island :)

XOXO


2015. április 19., vasárnap

Hagymakrémleves

Imádom a leveseket, a krémleveseket meg még jobban szeretem. Sokszor csináltam már ezt a levest, mert Párom is odáig van érte, van hogy kifejezettem kéri, hogy ezt főzzem. :)
Amikor ilyen levest készítek, akkor hozzá minden esetben sajtos pirítós kerül mellé az asztalra. :)



Nagyon egyszerű elkészíteni, semmiféle rutin vagy tudás nem szükséges hozzá. :) Nem kell sokat bíbelődni vele, nagyon hamar készen van. 

Hozzávalók:

5 fej vöröshagyma
3-4 l víz
8 gerezd fokhagyma
3 db tyúkhúsleves kocka
1 csokor petrezselyem
4-5 szem krumpli
1-2 ek olaj
2 ek liszt 
3 dl tejszín
só, bors ízlés szerint

A hagymát összevágjuk, majd egy kevés olajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát is, kicsit átforgatjuk, és mehet hozzá a liszt, amivel szintén átkeverjük a hagymát, ezek után pedig felöntjük vízzel az egészet, hozzáadjuk az apróra vágott krumplit, a leveskockát, a petrezselymet és addig főzzük az egészet, amíg a krumpli puha nem lesz. Amikor a krumpli megpuhult, akkor levesszük a tűzről, és egy botmixerrel szépen összeturmixoljuk az egészet, majd ha már homogén a levesünk, akkor hozzáadjuk a tejszínt, a fűszereket, és addig tesszük vissza a tűzhelyre, amíg újra elkezd forrni (pár perc).  Ha forr a leves, akkor megkeverjük, és levesszük a tűzről, és készen is van. 
Én a sajtos pirítóst mindig frissen készítem a leves mellé, nem pedig előre legyártom, mert akkor, ha nem rögtön fogy el, akkor nagyon kiszáradhat, és úgy már nem olyan finom. :)

Ha tetszett, akkor likeolhatsz facebookon ezen a linken: Cake Island :)

XOXO


2015. április 17., péntek

Madártej szelet

Párszor már elkészítettem ezt a fajta sütikét, és most is éppen alkalom volt rá, hogy megcsináljam, úgyhogy megcsináltam, és egy úttal le is fotóztam, hogy fel tudjam tenni ide is. :) 
Sógornőm nagyon profi, ha erről a sütiről van szó (vagy bármelyik másikról), mert a férjének ez az egyik kedvenc süteménye, így sokszor készíti neki. Előtte nem is nagyon hallottam erről a süteményről, akkor találkoztam vele először, mikor sógornőm megkínált vele. Azóta többször elkészítettem már, mivel a Párom is nagyon szereti. :)



Hozzávalók:

A tésztához:
fél csomag sütőpor
8 evőkanál liszt
8 evőkanál cukor
8 tojásfehérje

A krémhez:
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
8 dl tej
1 evőkanál liszt
2 csomag vaníliás pudingpor
8 tojássárgája

A tetejére:
4 dl tejszín
csokidara



Én egy 20*30-as tepsiben sütöttem meg a piskótát, de olyan vastag lett, hogy kettévágtam, és így már a megfelelő magasságot érte el, úgyhogy legközelebb mindenképpen kétszer ekkora tepsit kell használnom. :D A sütőt 150°C-ra előmelegítjük. 
A tésztához a tepsit kibélelem sütőpapírral. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verem. Belekeverem a sütőporos lisztet, elkeverem, és mehet is a tepsibe az meg a sütőbe. Kb. 25 percig sütjük. 
A tojássárgájából, pudingporból, lisztből, tejből, sűrű krémet főzök. Hagyom kihűlni, közben pedig a vajat habosra keverem ki a porcukorral. Ha a pudingporos krém kihűlt, akkor a kettő krémet összekeverem, és mehet is a kihűlt tésztára. Ezek után a tejszínhabot kemény habbá verem, és ezt a krém tetejére kenem, amire vagy reszelek csokoládét, vagy pedig csokidarát vagy csokicseppeket szórok.
Egy fél órára mehet a hűtőbe, és már fogyasztható is. 

Ha tetszett, akkor likeolhatsz facebookon ezen a linken: Cake Island :)

XOXO


2015. április 16., csütörtök

Tejfölös-áfonyás pite

Nagyon szeretem a pitéket, és azoknak minden létező változatát, mivel a gyümölcsös sütik a gyengéim. :) Nálam a krémes, habos sütik nem tartoznak a favoritok közé, de a piték.... Hmmmmm.... Hát azok abszolút befutók. :) 
Az alapreceptet Sütigolyó oldalán találtam. Ez alapján készítettem a saját kis pitémet. :) 



Hozzávalók:

A tésztához:
100 g liszt
100 g vaj
60 g porcukor
1 csapott teáskanál sütőpor
1 db tojás

A szóráshoz:
2 csapott evőkanál darált dió
2 marék áfonya
2 csapott kávéskanál őrölt fahéj
A krémhez:
350 g tejföl
2 db tojás
2 csapott evőkanál porcukor

Előmelegítjük a sütőt 175 C-ra. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és belenyomkodjuk egy 24 cm átmérőjű tortaforma aljába. Az előmelegített sütőben 10-12 percig elősütjük a tésztát.

Közben egy tálban összekeverjük a tojást, tejfölt, cukrot. Az elősütött tésztaalapot megszórjuk darált dióval, rászórjuk az áfonyát (vagy más bogyós gyümölcsöt), megszórjuk fahéjjal, majd az egészet nyakon öntjük a tejfölös, cukros, tojásos “öntettel”. Visszatoljuk a 175 C-os sütőbe és kb. 50 perc alatt megsütjük.

Megvárjuk míg kihűl, és már lehet is tálalni. :) 

Ha tetszett, akkor likeolhatsz facebookon ezen a linken: Cake Island :)

XOXO